Despre Gala Twin Art

Gala Twin Art este un gând mai vechi, de a crea un eveniment care să simbolizeze filosofia noastră simplă: încrederea că lucrurile frumoase și făcute cu pasiune pot schimba lumea. În septembrie 2012 violonistul Alexandru Tomescu  a decis să se alăture susținătorilor HHC România, fapt care a dus gândul Twin Art la concretizare. Artistul care a cântat cu egală pasiune pentru clădiri și păduri, pentru nevăzători sau hipoacuzici, își pune acum talentul și dăruirea în slujba Fundației Hope and Homes for Children România.

Twin Art devine astfel un spațiu ideal în care coexistă și se potențează reciproc două forme de artă: cea a sunetelor - ilustrată în mod strălucit de violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Andrei Licareţ  - şi cea a umanității, o artă la care noi, cei de la Hope and Homes for Children România,  încercăm să ajungem în fiecare zi.

Twin Art înseamnă îngemănarea tuturor gândurilor frumoase pe care suflete pe măsură le clădesc. Dorim să îi cunoașteți pe oamenii generoși care susțin programele de protecție și prevenție dezvoltate de HHC România și să vă alăturați lor. Orice gest, orice gând, orice sprijin contează.

Gala Twin Art pornește prima sa ediție în 2013, cu sprijinul extraordinar al Filarmonicii „George Enescu” și va reveni în fiecare an cu același gând: cea mai complexă artă este cea de a fi om.

Recital extraordinar cu Alexandru Tomescu și Andrei Licareț

Un om. O vioară. Aceste două coordonate sunt suficiente pentru a crea un Univers. Iar când omul este Alexandru Tomescu, iar vioara este un Stradivarius, se naşte un Univers locuit de creaturi sonore fascinante care se desprind din culoare şi densitate sonoră, toate menite să subjuge publicul aflat în sală.

Alexandru Tomescu a dovedit că poate îmblânzi orice formă de muzică, mai ales după proiectul „Paganini – înger sau demon”, care a marcat un hotar în cariera lui. A fost momentul în care violonistul şi-a regândit identitatea şi care marchează o cotitură radicală în drumul pe care Alexandru Tomescu a pornit acum câţiva ani, acela spre schimbarea percepţiei existente în România asupra muzicii clasice. Într-adevăr, de când a revenit în ţară, după studii în Elveţia cu Tibor Varga şi Statele Unite ale Americii cu Eduard Schmieder, Alexandru a dorit să demonstreze că muzica clasică este o fereastră spre armonia cu sine şi cu celălalt, o lume deschisă tuturor şi că fiecare merită şansa de a o explora.

Pianistul Andrei Licareţ este unul dintre cei mai promiţători tineri artişti români ai momentului.

Şi-a început studiile la vârsta de 5 ani împreună cu tatăl său – Nicolae Licareţ – apoi a continuat sub îndrumarea unor profesori de excepţie precum Gabriela Enăşescu, iar mai târziu, Viniciu Moroianu, Dana Borşan. Studiile din ţară au fost completate de cursuri în străinătate – în Germania şi Franţa cu Jacques Rouvier – dar şi de cursuri de măiestrie, dintre care poate fi amintit cel susţinut de celebrul Dimitri Bashkirov la Academia Mozarteum din Salzburg.

A concertat în marile metropole ale muzicii : Paris, Berlin, Roma, Thessaloniki,  Copenhaga, Istanbul, Praga, Tel-Aviv, Varşovia, Bruxelles, New York, Washington D.C., Boston şi Northhampton și a colaborat cu dirijori de renume precum Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Jin Wang, Arnold Ostman, Arie Vardi, Anthony Bramall sau Jose Arean. În luna februarie 2013, pianistul Andrei Licareţ şi-a făcut debutul pe scena prestigioasei săli Carnegie din New York. Recitalul s-a bucurat de un succes important şi a fost urmat de critici elogioase.

Invitați speciali ai Galei și susținători ai HHC România:

Este un privilegiu şi o onoare pentru mine să fiu președinte onorific al “Hope and Homes for Children”. HHC România a jucat un rol crucial şi catalitic la nivel local şi naţional în implementarea dezinstituţionalizării pentru o generație întreagă de copii defavorizați, întotdeauna având în prim plan interesul superior al copilului. Speranţă şi  o familie pentru fiecare copil - acesta a fost crezul nostru şi sursa de inspiraţie. Pe parcurs, am impus standardele cele mai înalte în îngrijirea copilului, am pregătit o întreagă generaţie de specialişti în protecția copilului şi, poate cel mai important lucru, am oferit demnitate atât copiilor, cât şi celor care au grijă de ei.

Aş dori să folosesc această oportunitate pentru a felicita călduros colegii din HHC România şi a-mi exprima mulţumirile şi respectele mele pentru micile miracole înfăptuite zi de zi  de care dau dovadă în munca lor cu cei mai vulnerabili cetăţeni al României.

Pe lângă generozitatea financiară a HHC România, există generozitatea spiritului pe care fiecare o investeşte. Acesta este un lucru particular şi nepreţuit. Sunt mândră că, alături de toţi colegii mei, sprijinim România să aibă grijă de copiii ei.

Cu deosebită stimă,

Marina Sturdza

Președinte Onorific Hope and Homes For Children

Imaginaţi-vă că niciodată nu aţi putut să alegeţi nimic. Nici ce mâncaţi, nici ce haine aveţi în dulap şi mai ales, ce faceţi. Şi asta zi de zi. Imaginaţi-vă că deşi îngrijiţi, v-aţi simţi mereu singuri pe lume. Viaţa copiilor abandonaţi în vechile instituţii de ocrotire arată aşa. Copilăria, în principiu, e cu totul altfel, e o operă de artă în sine. O merită şi ei.  Prin mijloacele meseriei mele de jurnalist şi alături de HHC, voi da în continuare voce problemelor lor până când “o casă şi o familie pentru fiecare copil” va fi o realitate.

Amalia Enache- jurnalist și reprezentant special HHC RomâniaBrăţara Speranţei a apărut din dorinţa noastră de a oferi ajutor unor copii pentru care Acasă este un concept şi nu o realitate. Aripile de înger semnifică protecţia noastră pentru ca dorinţele acestor copii să devină realitate şi ca viaţa lor să se schimbe în bine. Hope Bracelet nu înseamnă doar speranţa noastră, ci şi a tuturor celor care îşi doresc să ducă la îndeplinire visurile unor copii. Malvensky şi HHC fac acest lucru posibil!

Malvina Cservenschi

Am primit cu imensă bucurie propunerea de a mă implica alături de HHC România în proiectele complexe pe care le dezvoltă, în sprijinul copiilor defavorizați. Am convingerea că gesturile noastre de astăzi pot reconfigura imaginea României de mâine și pot modifica decisiv destinele unor ființe care încă nu se pot ajuta singure, ci au nevoie de sprijinul și îndrumare noastră.

Gala Twin Art este un simbol al acestui gând, de a pune arta în slujba celor care au nevoie de ajutor. Cred că a face bine sau a fi responsabil este o artă. Arta este cea mai profundă expresie a creativității, așadar vă propun dumneavoastră, celor care se bucură în această seară de muzică, să descoperiți valențele artistice ale generozității.

Alexandru Tomescu - Susținător special al HHC România

Când am primit invitația de a participa la Gala Twin Art am fost bucuros și onorat, apoi am realizat că eu fac atât de puțin pentru Hope and Homes for Children România, iar cei care ar trebui în primul rând onorați sunt cei care lucrează pentru această cauză 365 de zile pe an. Am văzut rezultatele lor, obținute cu atât de puține fonduri și mă înclin în fața muncii lor. Acest eveniment se va constitui, sper, în linia de start într-o cursă spre normalitate, în care suntem parteneri cu toții.


Sorin Dănescu

De 15 ani punem lacăte pe uşile de fier ale instituţiilor tip mamut din sistemul de protecţie a copilului din România şi oferim fiecărui copil o viaţă de familie. Anul acesta împlinim mai mult decât 15 ani de reformă; împlinim, de fapt, 47 de instituţii de tip vechi închise, 12.687 de copii şi tineri dezinstituţionalizaţi, 6.955 de copii rămaşi în familie datorită programelor noastre de prevenire. Și numărul lor crește chiar în acest moment.


Ștefan Dărăbuș - Director Național HHC România

este susținut de

Bracelet of Hope by Malvensky Charms

Să oferi ajutorul este un gest care te împlineşte, dar te şi obligă. Te obligă să îţi duci până la capăt misiunea, să îţi asumi complet responsabilitatea, să nu cedezi când lucrurile devin dificile.

Eveniment ce beneficiază de participarea extraordinară a Alteței Sale, Prințesa Maria Sturdza